Salariskloof lijkt groter te worden, vrouwen alsnog positiever over arbeidsmarkt

Toegevoegd op 14-06-2019

Het percentage vrouwelijke grootverdieners is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks gestegen, terwijl bij de mannen een groei van 4 procent te zien is. Van de hoogopgeleide vrouwen verdient 18 procent meer dan 45.000 euro per jaar, tegenover 44 procent van de mannen. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek, uitgevoerd onder zo’n 4000 hoogopgeleide (hbo en wo) Nederlanders.

De salariskloof lijkt dus groter te worden. Slechts 6 procent van de vrouwen verdient jaarlijks meer dan 60.000 euro, tegenover 23 procent van de mannen. ,,We zien in het onderzoek terug dat twee keer zoveel mannen een managementfunctie hebben en dat vier keer meer mannen een directeursfunctie bekleden”, licht Danielle Robben van Persgroep Recruitment toe.

,,Mogelijk heeft dit te maken met het hoge aantal vrouwen dat nog altijd parttime werkt. Wellicht ligt de salariskloof toch aan het verschil in ambities. Uit eerder onderzoek van Intermediair bleek al dat bijna twee keer meer mannen dan vrouwen de baan van hun manager ambiëren.”

Desalniettemin hebben vrouwen een minder negatief beeld van de arbeidsmarkt. Zo is 9 procent pessimistisch over de ontwikkelingen volgend jaar, tegenover 15 procent van de mannen.

Lees verder op AD.nl

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u de laatste 5 nieuwsberichten die geplaatst zijn.

ManagementVacaturebank.nl - Nieuwe management vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe management baan of nieuwe collega's? Op de ManagementVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ManagementVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank