Clustermanager Den Haag Werkt

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Den Haag
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 05-09-2022
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Clustermanager Den Haag Werkt
Wil jij graag een bijdrage leveren aan een inclusieve arbeidsmarkt in Den Haag als clustermanager? Lees dan snel verder!

Den Haag Werkt (DHW) staat voor een werk- en ontwikkelkans voor iedereen. Daarom ondersteunen wij kwetsbare inwoners om duurzaam aan het werk te kunnen gaan en helpen wij werkgevers om deze kandidaten een passende werkplek te bieden. Het domein Werkgeversdienstverlening (WGD) levert alle dienstverlening aan deze werkgevers, met als doel ervoor te zorgen dat bedrijven een inclusief werkgever kunnen zijn en daarin de goede ondersteuning ontvangen.

Het domein WGD bestaat op dit moment uit 3 clusters. Voor een van de clusters – Horeca, Detailhandel, Logistiek en Techniek (HDLT) – zoeken we een clustermanager. Binnen dit cluster richten vier sectorteams bestaande uit hoofden, senior accountmanagers en accountmanagers (in totaal circa 50 medewerkers) zich specifiek op werk(ontwikkel)plekken binnen de genoemde sectoren. We ontwikkelen arbeidsvermogen bij kandidaten en versterken zo de economische zelfredzaamheid. We zoeken de samenwerking met werkgevers om duurzame plaatsingen te realiseren en ontwikkelen daarvoor een passend aanbod. Zo dragen we zowel bij aan de begeleiding van de ontwikkeling van kandidaten tot werknemer als aan de begeleiding van werkgevers bij het werken met kandidaten van DHW.

Wat ga je doen?

Als clustermanager HDLT geef jij leiding aan de uitvoering van opgaves op het gebied van duurzame inzetbaarheid en sociaal en inclusief werkgeverschap. Jij bent samen met jouw cluster verantwoordelijk voor de ontwikkeling en duurzame plaatsing van kandidaten bij werkgevers. Je geeft richting aan het cluster op tactisch niveau en stuurt op de realisatie van doelstellingen. Daarvoor geef jij integraal leiding aan de hoofden en senior accountmanagers van de vier teams binnen het cluster. Daarmee geef jij dus ook indirect leiding aan de invulling, inkoop en uitvoering van werkontwikkeltrajecten, acquisitie, en het inrichten van leerlijnen waarin kandidaten werken aan specifieke competenties en vakvaardigheden die nodig zijn om zich te kwalificeren voor een werkplek bij een werkgever. Bij dit alles speel je met je cluster in op de veranderende arbeidsmarkt.

Daarnaast is de uitdaging voor de komende tijd om stappen te zetten in de positionering richting werkgevers en het uitbouwen van de duurzame relatie met werkgevers. Dit vraagt om (het stimuleren van) een outreachende aanpak richting werkgevers en het leggen van de goede verbindingen binnen de organisatie. Bovendien ben je regelmatig sparring partner voor vraagstukken op het vlak van organisatieontwikkeling, waarbij jij inzichten en ervaring vanuit de operatie inbrengt.

Gestelde eisen

Jij bent een energieke leidinggevende die het cluster op tactisch-operationeel niveau kan aansturen en daarnaast kan bouwen aan de ontwikkeling van het cluster. Je hebt daarom de basis van het leidinggeven onder de knie en hebt ook een faciliterende en coachende stijl in je palet. Je kunt medewerkers spiegelen en bent zelf ook goed in staat te reflecteren. Omdat je ook stuurt op de nodige ontwikkelingen, vragen we dat jij goed de verbinding kan leggen tussen de strategische koers/visie en de tactisch-operationele kant. Jij bent een boegbeeld en richtinggevend naar je cluster. Je zorgt voor draagvlak en motivatie binnen jouw cluster en stuurt hier met overtuiging op, zodat doelstellingen gerealiseerd worden. Hierbij oefen jij ook vanuit jouw kennis van de operatie invloed op de strategie uit. Gezien de complexe omgeving is het fijn als jij ook structuur en continuïteit kunt aanbrengen.

Bij dit alles neem jij regie en kom je met interventies en oplossingen op diverse niveaus om de nodige ontwikkelingen en doelstellingen te realiseren. Daarvoor kun jij ook out-of-the-box denken.

Daarnaast neem je mee:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare ervaring met leidinggeven in een complexe omgeving;
 • Ervaring op het gebied van pdca-cyclus, bedrijfsvoering, resultaatsturing en procesmanagement (bijv. lean)).

Uren

32 - 36

Salaris

€4447 - €6103

Meer informatie

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie als leidinggevende van een professioneel en gedreven team dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van opgaves op het vlak van duurzame inzetbaarheid en inclusief werkgeverschap. Samen werken wij aan een organisatie waar iedere unieke medewerker zich betrokken en gewaardeerd voelt. Naast jouw ervaring, talenten en motivatie maken ook verschillende aspecten van jouw identiteit onze organisatie rijker en innovatiever. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Daarnaast kun je rekenen op:

 • een 32 tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €4.447,- en maximaal €6.103,- per maand (schaal 12) op basis van een volledige (36-urige) werkweek.
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het stadhuis;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • in 2022 kun je een thuiswerkvergoeding ontvangen voor elke dag die je thuis werkt. De vergoeding bedraagt €2,- netto per dag.
 • de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten/teams zoals voetbal, hockey, hardlopen, wandelen, tennissen, darts en bridge;
 • werken op het Spui, midden in de binnenstad en op loopafstand van Station Den Haag Centraal.
 • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten;
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden.
en nog veel meer, bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
Het cluster Horeca, Detailhandel, Logistiek en Techniek zet zich in voor de begeleiding van de ontwikkeling van kandidaten tot werknemer en voor de begeleiding van werkgevers bij het werken met kandidaten van DHW in de genoemde sectoren. Het cluster is onderdeel van het domein WGD. Dit domein heeft als doel ervoor te zorgen dat bedrijven een inclusief werkgever kunnen zijn en daarin goede ondersteuning ontvangen. Dat doen we voor werkgevers met vacatures of werk in het lage- en middensegment, voor sociale ondernemers en voor bedrijven die hun quotum voor de banenafspraak willen halen of aan hun social-return-verplichting willen voldoen. In de samenwerking met werkgevers zetten we in op het realiseren van duurzame plaatsingen en de ontwikkeling van een passend aanbod daarbij. Zo dragen we bij aan een inclusieve arbeidsmarkt met een werk- en ontwikkelkans voor iedereen.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie of de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Ton van der Leck, op telefoonnummer 06-51555703.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Extra informatie
 • Solliciteer nu op jouw nieuwe baan! Als we onze nieuwe collega hebben gevonden, sluit de vacature.
 • Het opvragen van referenties en een assessment kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.
 • een sollicitatiegesprek via Teams behoort tot de mogelijkheden.

Informatie over Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ManagementVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Management Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Management.
 • Rooms Division Manager - Soon to be General Manager

  Eergisteren geplaatst door Independent Recruiters

  Als Rooms Division Manager geef je leiding aan het front office team, de housekeeping (extern), guest relations en het security team. Je bent het directe aanspreekpunt van de front of house afdeling, je bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van uiteenlopende werkzaamheden en je motiveert, stimuleert en coördineert het team. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor;het geven van instructies en feedback aan medewerkers;het werven en selecteren van nieuwe medewerkers;het geven van...

  Independent Recruiters
 • Directievoerder Civiele techniek

  Eergisteren geplaatst door Independent engineering

  Als Directievoerder Civiele techniek ben je verantwoordelijk voor de directievoering van complexe Infrastructurele projecten. Je krijgt van een Engineer uitleg over een project en de opdracht gaat naar de aannemer. Jij als Directievoerder bent hier verantwoordelijk voor en houdt het toezicht op het project. Je schakelt met diverse partijen zoals gemeenten, provincies en aannemers om de uitvoering van het project goed te laten verlopen. Jij beslist wat de oplossing is. Uiteraard doe je dit...

  Independent Recruiters
 • Strategisch Adviseur Assetmanagement

  Toegevoegd op 27-09-2022 door Independent Engineering

  Maak jij ook graag impact, hou je van een uitdaging en weet jij met jouw visie Assetmanagement naar een hoger niveau te brengen? Les dan snel verder! Standplaats Zoetermeer.Als strategisch adviseur ben je samen met je directe collega verantwoordelijk voor de lange termijn planning van de huidige en toekomstige assets. Jij zorgt voor een toekomstbestendige voorziening door nu te zien wat in de toekomst belangrijk is. Je geeft dit concreet vorm door een efficiënt en effectief proces rond het...

  Independent Recruiters
 • European Energy & Refrigeration Manager

  Toegevoegd op 26-09-2022 door Independent Engineering

  We are looking for an European Energy Manager! You will lead efforts to grow the maturity in Energy Excellence within the company's Operating System within the EU region. Development and management of the annual energy conservation plans, identifying and developing capital investment projects that relate to the reduction of energy consumption, and the negotiation of power agreements for the EU facilities. You will work for a well known and established world leader of temperature-controlled...

  Independent Recruiters
 • Operations Director Facility Services - Europe

  Toegevoegd op 26-09-2022 door Independent Recruiters

  Responsibilities include but are not limited to:Key stakeholdermanager for client for all facility services in the region. Manage a full P&L responsibility for Europe;Continuously improve the quality/cost/performance of the FM service;Review and negotiate contracts to ensure consistency;Actively manage Area Managers based out of several countries in Europe;Business development, expansion in region and (pre-) opening properties. The Operations Director we are looking for is independent, an...

  Independent Recruiters

ManagementVacaturebank.nl - Nieuwe management vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe management baan of nieuwe collega's? Op de ManagementVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ManagementVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank