Manager Stedenbouw & Planologie

Baan gegevens

 • Bedrijf: Gemeente Den Haag
 • Plaats: Den Haag
 • Plaatsingsdatum: 24-05-2022
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 - 5 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Manager Stedenbouw & Planologie
Ben jij de bevlogen en ervaren manager met hart voor mensen die samen met ons aan de slag gaat met de duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de stad?

Wat ga je doen?

Den Haag is de nationale overheids- en dienstenstad én een mondiaal knooppunt van kennis en innovatie op het gebied van vrede & recht, bestuur en veiligheid. Met een aantrekkelijke binnenstad, toonaangevende musea, uitgestrekte parken en elf kilometer kust, maar ook met kwetsbare wijken waar armoede en gezondheid om aandacht vragen. Als het gaat om de toekomst van Den Haag is een hoofdrol weggelegd voor de afdeling Stedenbouw & Planologie.

Wij zoeken een ambitieuze en verbindende manager die onze afdeling komt versterken. De opgaven en projecten waar we aan werken, doen ertoe. Den Haag groeit de komende jaren met meer dan 4.000 inwoners per jaar. Dat betekent woningbouw mogelijk maken en investeren in infrastructuur en de kwaliteit van de buitenruimte. Verdichting combineren we met vergroening en verduurzaming. Van grote gebiedsontwikkelingen in de Binckhorst, CID en Zuid-West en versterking van bestaande kwaliteit in gebieden als het Centrum en de Internationale Zone aan de Kust en van visie tot realisatie.

Het management van de afdeling Stedenbouw & Planologie (S&P) bestaat momenteel uit een afdelingshoofd en drie (team)managers. Als manager S&P ben je integraal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van twee teams binnen de afdeling. Daarnaast lever je een bijdrage aan afdelingsbrede opgaven en afdeling overstijgende ontwikkelingen binnen de organisatie. In totaal stuur je circa 20 tot 25 stedenbouwkundigen, planologen, landschapsarchitecten en beleidsadviseurs aan. Je hebt een belangrijke coachende rol in het verder ontwikkelen van deze medewerkers. Als manager weet je als geen ander mensen te motiveren en in hun kracht te zetten. Je weet wat mensen nodig hebben om te kunnen excelleren, je bent duidelijk over wat er verwacht wordt en kent de kunst van het ontzorgen. Proactief en oplossingsgericht weet je zaken voor elkaar te krijgen en knelpunten op te lossen. In de hectiek van alle dag weet je het hoofd koel te houden en straal je rust uit. Je bent een uitstekende pleitbezorger en een goede netwerker. Je bent bekend met de bestuurlijke processen binnen een gemeentelijke organisatie en weet wanneer en hoe je moet acteren om zaken voor elkaar te krijgen. Samenwerking is voor jou vanzelfsprekend. Je bent analytisch sterk en bedrijfsmatig scherp.

Een inhoudelijke achtergrond is geen must, maar je moet wel affiniteit hebben met ruimtelijke ordening zodat je kunt sturen op het realiseren van de opgaven van de afdeling. Zowel op directie- en bestuurlijk niveau, maar ook richting andere partijen kan je een stevige gesprekspartner zijn. Je staat voor de afdeling en de producten die wij leveren en weet waar je het over hebt. Je bent een ervaren leidinggevende, die goed verbindingen kan leggen. Een manager die motiveert, stimuleert en met beide benen op de grond staat.

Gestelde eisen

Je bent een verbindende en coachende leidinggevende. Je weet hoe je mensen kunt motiveren en je kunt je voorstellen goed verwoorden en op papier zetten. Je bent omgevingsbewust, politiek sensitief en je werkt graag resultaatgericht. Daarbij heb je het vermogen om (snel) te kunnen schakelen tussen individuele, afdelings- en organisatiebelangen.

Daarnaast beschik je over:

 • een academisch werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring binnen een overheidsorganisatie (bij voorkeur gemeente);
 • kennis van en ervaring in het ruimtelijk fysiek domein;
 • aantoonbare ervaring in complexe samenwerkingsomgevingen;
 • ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie;
 • ervaring met werving en selectie, uitbesteding van werk, budgettering en bedrijfsvoering.

Uren

32 - 36

Salaris

Schaal 13

Meer informatie

Wat bieden wij?

Een functie waar je niet alleen al jouw kennis en ervaring als leidinggevende kunt inzetten (en vergroten), maar tegelijk concreet bijdraagt aan een mooie, leefbare stad. Je komt in een leuk divers team van collega’s die samen bezig zijn om onze stad aantrekkelijk te houden. Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • een arbeidsovereenkomst voor de periode van één jaar (inclusief één maand op proef) met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren.
 • Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
 • een salaris van minimaal € 4.777,- en maximaal € 6.616,- per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 13);
 • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket:
 • uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.
Wie zijn wij?
De afdeling Stedenbouw & Planologie is onderdeel van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Met circa 75 collega’s maakt de afdeling ‘ruimte voor de stad’, bevordert de ruimtelijke en functionele samenhang van de stad en haar omgeving op verschillende schaalniveaus, en verbindt ontwikkelingen op korte termijn met het perspectief op de lange termijn. De afdeling doet dat als creatieve en strategische denktank, als gemeentelijke belangenbehartiger, als maker en adviseur in planologische trajecten en als voorloper op het gebied van ´samen stadmaken. De afdeling maakt niet alleen ruimte voor de stad, maar ook voor de mensen die bij de afdeling werken. Wij geloven dat dat onze toegevoegde waarde voor de stad het best tot z´n recht komt in een sfeer van professionaliteit, openheid en respect, collegiale en inspirerende samenwerking. Je maakt deel uit van een gedreven, enthousiast en inhoudelijk ijzersterk team. Er wordt hard gewerkt, maar met veel flexibiliteit. We houden de work-life balance goed in de gaten met z’n allen!

Meer weten

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jessica van Vugt, afdelingsmanager, afdeling Stedenbouw & Planologie, op telefoonnummer: 06 52485965.
Solliciteer nu door te klikken op de solliciteerbutton.

Extra informatie
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure. 

Informatie over Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ManagementVacaturebank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Management Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Management.
 • Team Lead Productie

  Toegevoegd op 21-06-2022 door Independent Recruiters

  Voor een internationaal en divers bedrijf zijn wij opzoek naar een Team Lead Productie. Als Team Lead Productie heb je ervaring binnen de productieomgeving, geïnteresseerd naar het onderzoeken van verbeteringsactiviteiten en het aansturen en coachen van jouw team. Je bent een onmisbare schakel tussen management en de medewerkers. Kan jij meerdere ballen in de lucht houden en ook het overzicht behouden en secuur te werk gaan?Dan kom ik graag met jou in contact!Als Team Lead Productie ben jij...

  Independent Recruiters
 • Corporate Controller

  Toegevoegd op 21-06-2022 door Independent Recruiters

  In this new position as a Corporate Controller in this private investment company, you will set up and centralize financial reporting processess of all different groups, based in Eastern Europe and Germany mainly. A challenging position for someone with experience in corporate/group, strong communication skills and experience with companies in the Balkan Area. You will work at the office in Amsterdam where one of the holding companies is based but your focus will be on a few different...

  Independent Recruiters
 • Senior Procesmanager Mobiliteit

  Toegevoegd op 21-06-2022 door Independent Engineering

  Senior Procesmanager Mobiliteit gezocht in Leiden. Je levert idee├źn en brengt deze naar uitvoering. Je adviseert en ondersteunt opdrachtgevers in de publieke sector(rijks- en regionale overheden) om de ruimtelijke ambities op het gebied van mobiliteit te realiseren. Zo ontwikkelen je visies, organiseer je samenwerking tussen overheid en help je projecten van idee naar uitvoering te brengen. Bij deze organisatie adviseren en verzorgen ze project- proces- en stakeholdersmanagement.Jij bent een...

  Independent Recruiters
 • Specialist Procesautomatisering

  Toegevoegd op 17-06-2022 door Independent Engineering

  Voor een toonaangevende (semi-overheids-)organisatie actief in de waterwinning voor de regio Haaglanden zoeken wij een Specialist Procesautomatisering. Heb jij plezier in het vinden van (technische) oplossingen in complexe multidisciplinaire projecten en wil jij jouw oplossingen toepassen in de productie van drinkwater? Pak jij de uitdaging aan om de functionele eisen van papier om te zetten naar een gedegen procesautomatiseringssysteem die werkt in de praktijk? De functie:Als Specialist...

  Independent Recruiters
 • Manager Vastgoed & Facilitair

  Toegevoegd op 16-06-2022 door Independent Recruiters

  In het eerste jaar werk je nauw samen met de directeur en zijn jullie intensief betrokken bij de gebiedsontwikkeling van Cluster 1B. Verschillende ontwikkelingen die hier deel van uitmaken zijn de bouw van nieuwe balletstudio's, een gezamenlijke energievoorziening, een ondergrondse fietsenstalling en een binnentuin. Je bent lid van het MT en gaat samen aan de slag met het realiseren van de strategie en het beleid van de organisatie. Jij krijgt energie van allerhande zaken op te pakken, te...

  Independent Recruiters

ManagementVacaturebank.nl - Nieuwe management vacatures en CV's

Interesse in een nieuwe management baan of nieuwe collega's? Op de ManagementVacaturebank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ManagementVacaturebank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank